Voorrondes afgesloten
Op naar de halve finales!

Na tien enerverende voorrondes zijn de kaarten geschud. Vanaf de allereerste ronde op zondagmiddag 3 september in het Amsterdamse Leo Polakhuis, tot en met de laatste op donderdag 5 oktober in Leppehiem in het Friese Akkrum, was de taak voor de telkens wisselende jury zwaar. Er werd hoog gescoord op de criteria zuiverheid, presentatie en originaliteit. Vaak waren de verschillen minimaal. Desondanks moesten keuzes worden gemaakt. Dit leverde binnen de jury menigmaal felle discussies op. Dankzij voorzitter Ben Lansink werden de stevige knopen uiteindelijk toch doorgehakt. Maar liefst 36 kandidaten zijn door naar de halve finales. Dat de jurybesluiten iedere ronde opnieuw zowel enthousiaste vreugdekreten als teleurgestelde uitroepen opleverden, dat zal niemand verbazen. Dat hoort erbij. Zo ging het vorige jaren, zo ging het dit jaar en zo zal het altijd blijven gaan.

Ook tijdens de halve finales... We verheugen ons!


Audio fragment 5 oktober in Akkrum
Data, locaties en foto
Over een aantal weken, na de tweede halve finale op 22 oktober 2017, verschijnen hier de namen van de finalisten 2017. Zij zullen, net als de finalisten uit voorgaande jaren, tijdens de Grande Finale op de planken van het DeLaMar Theater staan. Deze vindt dit jaar op zaterdagmiddag 18 november plaats.

Maar nu eerst op naar de halve finales! De eerste halve finale is zondagmiddag 15 oktober, in Theater aan de Slinger in Houten. De tweede een week later, op zondagmiddag 22 oktober, in Posthuis Theater in Heerenveen. Klik op het tabje Halve finales om de kandidaten en de indeling per locatie te zien.

Nagenieten van de voorrondes? Foto"s van alle voorrondes vindt u onder het tabje Actuele foto"s.

Nu de halve finales van start gaan, kunt u zich niet meer als deelnemer van het Ouderen Songfestival 2017 opgeven. Wel kunt u zich al aanmelden voor het Ouderen Songfestival 2018. Een e-mailtje sturen (e-mailadres vindt u rechts op deze pagina) met vermelding van uw naam, adres en geboortedatum is voorlopig voldoende. Te zijner tijd zult u van ons uitgebreidere informatie ontvangen en het verzoek uw voor te dragen lied door te geven. Maar daarvoor is het nu nog te vroeg!


U kunt ons vinden op social media:

Voor meer informatie of specifieke vragen, neem contact op met Jos van Duijn.
 •  info@ouderensongfestival.nl
 •  telefoon: 020-6220183
Het ouderensongfestival is een activiteit van stichting JAM
Webmaster